ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мега скандал! Присъдата на Цофъра, Акулата и Скинара под въпрос!

Темида

Четири дни минаха от деня, в който съдебен състав, ръководен от съдия Петя Вълчева, се подигра с обществеността във Враца и даде по 18 години затвор за убийството на 16-годишния Николай Димитров. В независимите медии и в социалните мрежи гражданите продължават да публикуват обидни коментари за съдия Вълчева и нейното семейство.

Разследване на „Трибали“ установи скандален факт, който ако не бъде публично обяснен, вероятно ще направи произнесените присъди невалидни и атакуеми на следващите инстанции. След обстойна проверка на съдебния състав е установено, че има негов член, който на 5 юни е бил на две места едновременно.

Става въпрос за младши съдия Пламен Шумков, който в един и същи ден е бил в залата на втория етаж, когато е обсъждано делото и са произнесени присъдите за убийците Цофъра, Акулата и Скинара, и на първия етаж в Районния съд, където е излязъл с решение по гражданско дело №391 по описа на ВРС за 2015 г.

Дали този младши съдия е факир и как е успял да се разполови между двата етажа по едно и също време трябва да отговорят компетентните хора. "Дали да вярваме на очите си, тъй като той беше на втория етаж, или на сайта на съда, където е публикувано решението му по дело в Районния съд с дата 5 юни 2015 г.?", питат възмутените колеги.

Възниква и логичният въпрос дали младши съдия Пламен Шумков е бил изцяло концентриран по време на дебатите за размера на присъдата за обвинените в убийство врачански мутри, или е умувал как да се произнесе по другото дело. Любопитно е и къде е било вътрешното му убеждение – на втория етаж при почернените родители на Ники, или на първия етаж при търговския спор!

За такива случаи Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) е категоричен! В чл. 259 изрично е записано, че „След изслушване на съдебните прения и последната дума на подсъдимите членовете от състава на съда не могат преди постановяването на присъдата да разглеждат друго дело“. Точка!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст