ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветанов: Пеевски не е наш проблем

Парламент Цветан Цветанов Герб

Всяка партия излъчва своите кандидати за депутати, с какво може ГЕРБ да въздейства, за да отстранят този депутат? Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред БНТ думите на премиера Бойко Борисов, че ДПС "ще стане приемливо за разговори, когато се отърве от Делян Пеевски". "Целта ни е да провеждаме реални политики и да разширяваме търсенето на подкрепа за следващите избори, а не конфронтацията или насочването към един човек, който да атакуваш персонално", допълни Цветанов.

Запитан дали ГЕРБ ще подкрепи промените в здравеопазването и в съдебната система, подготвени от министрите – реформатори, председателят на парламентарната група отговори, че здравният министър Петър Москов ще получи парламентарна подкрепа идния вторник, когато парламентът ще заседава по темата. 

За съдебната реформа Цветанов коментира, че инициативите на министър Христо Иванов са подкрепени от всички министри и премиера Борисов. "Премиерът иска да създаде дебат преди внасянето, а и ние като парламентарна група искаме дебат върху всички въпроси, поставяни от обществото, за да е по-устойчиво законодателството", обясни той.

Цветанов изрази убеденост, че кандидатът на ГЕРБ за управител на БНБ Димитър Радев ще получи широка подкрепа и отхвърли съмненията, че активността на "Движение България на гражданите" и на Патриотичния фронт да номинират свои кандидати за поста разколебава единството на коалицията. 

 Председателят на парламентарната група на ГЕРБ съобщи още, че е подготвил 40 страници писмени отговори на въпросите, които Патриотичният фронт постави към управляващите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст