ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Банков обирджия храни бедни хора

Левове

Призив във Фейсбук стана много популярен през последните дни. Един мъж казва, че работи в заведение за хранене и пита приятелите си дали познават бедни, възрастни хора в квартала, на които вечер да дава останалата храна.

Мъжът се казва Стефан Чолаков. Той е най-младият банков обирджия в света. Във Фейсбук той написа: "Приятели от днес готвя в кухнята на Бистро "Хемингуей", до читалище "Петър Берон” в горния край на бул. „Витоша”. Ако познавате самотни бедни пенсионери от района, пратете ги да им давам непродадената от деня готова храна вечер след 20 ч. Грехота е да я хвърлям”.

Стефан е на 40 години, от София. Преди 18 години, в края на май 1997 г. Стефан е на 22 години. Седи в градинката близо до НДК, говори романтично с любимата си по телефона и чака хората, които е увлякъл в своя план, да го превърнат в най-младия банков обирджия в света. „Тогава, в онзи момент мислех, че всичко мога да оправя с пари. Когато изнесох парите от банката разбрах, че съм победил тази система. Но щетите бяха по-големи за мен и семейството ми, за хората, които бяха около мен, които ме обичаха, отколкото за мен самия”, разказва Стефан Чолаков.

След 6 месеца подготовка Стефан е готов да използва слабостите на банковата система и с няколко фиктивни документа и доверчиви приятели да стане по-богат със 181 милиона лева.

„Нашата банкова система беше много млада и тогава видях, че има сериозни пропуски в потоците на информация, които текат в банките. Тогава банките правеха една грешка, че заверяваха сметките преди да са получили документите от съответните каси. Заверяваха приход на сметките. И ние използвахме точно това – да заявим, че ще внесем едни пари, реално да не ги внесем. Банковият служител ги заверява и някой от другата страна ги изтегля. Тази банка изплащаше пенсиите на хората”, добавя Стефан.

Той признава, че до апартамента си е занесъл десет чувала с пари, пълни със 181 милиона лева. Изчислява, че с тях е можело да се купят десетина апартамента.

Пред екип на "Събуди се” на Нова ТВ1, Стефан обясни, че идеята се е родила преди няколко дни, когато е изхвърлил половин тенджера храна в тоалетната. Именно тогава се е почувствал зле. При него идват не само пенсионери, а всякакви хора, които са в нужна.

Две момчета са решили да се включат в инициативата на Стефан с идеята да разнасят останалата храна до различни места в София. Днес те ще я раздават пред Съдебната палата и в Борисовата градина.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст