ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отцепници от партията на Бареков сформираха нова партия

ПарламентСветлин Танчев - ГЕРБ

Създаването на нов политически съюз, обявиха представители на четири партии и политическото движение "Бъдеще и развитие за България", сформирано от бивши депутати от партията на Николай Бареков. Според съобщените от пресцентъра на движението целта е до местните избори структурите на новия политически съюз да бъдат синхронизирани, а впоследствие той да прерасне в единен политически субект.

Новата формация ще де мине през централна регистрация за местните избори, уточняват от там. "Името на нашия политически съюз ще го обявим до края на седмицата. В него ще са общо седем политически сили. Ние сме отворена формация за присъединяване на още партии. Като цяло сме ориентирани към център-дясното политическо пространство, обяви пред медиите във Варна отцепилият се от партията на Николай Бареков Светлин Танчев. Той беше депутат от ГЕРБ, преди да се появи във формацията на Бареков.

При представянето на новата политическа формация във Варна в неделя са присъствали председателят на Земеделския народен съюз Румен Йончев, зам.-председателят на Народното събрание Явор Хайтов, зам.-председателят на "Гергьовден" Георги Маринчев, представители на БДС "Радикали", Цветан Манчев, на Съюза на свободните демократи, Радослав Кацаров, и Светлин Танчев и Георги Ковачев от "Бъдеще и развитие за България".

От съобщението става ясно, че партиите, които ще влязат в новия национален съюз, ще се разпуснат след местните избори и ще се обединят в една партия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст