ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Условна присъда за гърка Боскос, който помля Катерина на спирка в Пловдив

Съд Пловдив

Условна присъда от две години получи от Пловдивския районен съд гръцкият студент, който през май миналата година прегази на автобусна спирка в Пловдив 16-годишната Катерина Матеева. Магистратите отнеха на Христос Боскос правото да шофира в продължение на 3 години. Другият подсъдим по делото – Васил Калев – получи едногодишна условна присъда и забрана да шофира в продължение на 2 години. Двамата трябва да изплатят и обезщетение от над 12 хиляди и 500 лева на пострадалото момиче, което претърпя няколко операции на крака и все още не се е възстановило напълно.

Присъдата подлежи на обжалване в двуседмичен срок пред Окръжния съд.

Родителите на ученичката споделиха, че са сравнително доволни от присъдите, тъй като е можело наказанията да бъдат и само административни. “Това положение е просто нетърпимо. Крайно време е да се помисли за всички хора, които загиват по пътищата. Не може да се акцентира вниманието само върху неправилното паркиране и увеличаването на часовете на младите шофьори” – заяви след присъдата бащата на Кари Илиян Матеев.

Засега не е ясно, дали обвинението ще обжалва и ще поиска не само условни, а и ефективни присъди. Защитата на гръцкия студент Боскос вероятно няма да обжалва наказанието, наложено му от съда. Васил Калев обаче твърди, че е абсолютно невинен за тежкия пътен инцидент и вероятно ще обжалва присъдата си пред Пловдивския окръжен съд.

На 19 май, миналата година Мерцедес, управляван от Васил Калев, прави ляв завой на кръстовището на Герджика, където с превишена скорост от 98 км в час идва автомобилът Нисан на Христосос Боскос. За да избегне челния сблъсък, гръцкият студент завива надясно и връхлита спирката, където помита 16-годишната ученичка. Калев твърди, че е минал на зелено, но предишна експертиза сочи, че колата му по време на инцидента е била на жълт сигнал, макар и за десетки от секундата. Обвинението срещу двамата шофьори беше за нарушаване на правилата на движение и за причиняване на средна телесна повреда на момичето, което претърпя няколко операции на крака.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст