ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петима от “Орландовци” остават в ареста

арест

Петима от задържаните в столичния квартал "Орландовци" остават в ареста. Припомняме, полицията задържа десетки протестиращи в "Орландовци", след като част от хората на площада се опитаха да преминат през полицейския кордон и да стигнат до циганската махала.

Общо 34 лица са били задържани при снощния протест в Орландовци. 9 са били без документи за самоличност. Само 8 от тях са жители на кварталите "Орландовци" и "Бенковски". Според данни на служителите на реда сред протестиращите е имало провокатори, по непотвърдена информация основно футболни агитки, които са се опитали да увлекат жители на квартала в щурм към махалата. От своя страна главният секретар на МВР комисар Георги Костов допусна, че вероятно има елемент на организираност, но това тепърва щяло да се разследва.

На част от задържаните снощи са издадени предупредителни протоколи, а на други са съставени актове.

Полицията опроверга информацията, че екипи са изпратени, за да овладеят напрежението между цигани и българи в близкото до София село Нови хан. От МВР уточняват, че жители на селото са задържали двама мъже до гара Елин Пелин, които са отведени в полицейското управление. Там ще се установи дали те са участвали в кражби в района.

От полицията в Благоевград опровергаха за БНР и информацията за опит за щурмуване на квартал "Кремиковци" в Гърмен тази нощ. Полиция и жандармерия охраняват района от 25 дни след масовия бой между роми и други жители на общината.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст