ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Трезор

Според постоянния представител на Световната банка у нас Тони Томпсън България възвръща положението си на все по-привлекателна дестинация за чуждестранни инвестиции. В рамките на състояла се на 18 юни конференция относно правната рамка за заетост и растеж, чиито домакини бяха Световната банка и заместник министър-председателят Меглена Кунева, бе констатирано че в момента България се нарежда на осмо място в ЕС по привличане на преки чуждестранни инвестиции. Наред с останалото, според Томпсън, страната ни се отличава с   чудесно местоположение, бизнес среда с ниски разходи, благоприятстващ бизнеса данъчен режим и работна сила с разнообразни езикови умения и силна трудова етика.

 

Международната агенция "Стандарт енд Пуърс"  потвърди дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BB+/B' със стабилна перспектива. Оценката за рейтинга е подкрепена от ниския правителствен дълг. Като проблем  агенцията посочва относително ниското равнище на дохода на глава от населението, слабостите в управлението и влошаващата се демографска ситуация. Standard&Poor's предвижда постепенно подобрение на фискалната позиция на България в средносрочен план. 

 

Над 92% от картодържателите в България биха искали да плащат безконтактно, показва проучването на MasterCard MasterIndex България 2015, проведено сред активни картодържатели в страната. 66% от картодържателите твърдят, че биха извършвали мобилни плащания, ако имат възможност за това.

 

На 15 юни Пощенска банка представи новото си мобилно приложение MyCard, достъпно за клиентите, притежатели на кредитни карти American Express и Visa. Модерната интерактивната апликация, която е без аналог на пазара, беше демонстрирана на официално събитие в Музея за съвременно изкуство в София.

 

"Райфайзен Лизинг България" е разработил специален финансов продукт за земеделските стопани, които кандидатстват или имат одобрен проект от Държавен фонд „Земеделие”. Той е предназначен за юридически лица, еднолични търговци, кооперации, регистрирани като земеделски производители през програмния период 2015 – 2020 г. : растениевъди, обработващи земеделска земя, собствена или под аренда. Чрез него кредитен продукт "Райфайзен Лизинг" осигурява инвестиционно финансиране за покупка на земеделска техника преди получаване на одобрение за субсидия от ДФ „Земеделие”.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст