Народното събрание прие шест законопроекта за промени в Наказателния кодекс

Парламент зала

Народното събрание прие шест законопроекта за промени в Наказателния кодекс. На първо гласуване бяха предложени 9 законопроекта за изменение на Наказателния кодекс, които депутатите да гласуват и обсъдят, но те одобриха 6 от тях. Народните представители приеха промените в Наказателния кодекс, предложени от Лютви Местан, лидер на ДП; 2 законопроекта на Министерски съвет, също така одобриха и промените предложени от Цецка Цачева, председател на Народното събрание, както и тези на Методи Андреев от ПГ на ГЕБР.

Те приеха и един законопроект внесен от Петър Славов от ПГ на РБ. Волен Сидеров лидер на АТАКА беше внесъл два законопроекта, които не успяха да преминат през гласуване. Валери Симеонов председател на ПГ на Патриотичния фронт също беше внесъл предложение за промени в Наказателния кодекс, което не беше одобрено. В предложението на Лютви Местан за промени в Наказателния кодекс е заложено премахване давността за престъпленията по време на комунистическия режим, с които според тях се възстановява закъсняла справедливост. В предложението на Цецка Цачева се цели приемане на адекватни мерки за ограничаване на неблагоприятните последици, причинени от тежките пътно-транспортни произшествия, които са се случили през последните месеци.

В предложението на Петър Славов също са заложени промени с свързани с пътната безопасност. Част от предложенията, залегнали в единия законопроект на Министерски съвет, са свързани с транспониране на европейска директива, с която се установяват минимални правила за определянето на престъпленията и наказанията в областта на сексуалното насилие и сексуалната експлоатация на деца, детската порнография и установяването на контакт с деца за сексуални цели.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст