Днес приключва проверката на “Лукойл Нефтохим”

Нефтена рафинерия

Днес приключва митническата проверка на "Лукойл Нефтохим Бургас", която стартира на 23 април 2015 г., съобщава Радио-Варна. Целта на инспекцията е да установи дали петролната рафинерия прилага съответните режими, процедури и мерки на търговската политика, както и за изпълнение на задълженията й за заплащане на публични държавни вземания, събирани от митниците. Това става ясно от отговор на финансовия министър Владислав Горанов до депутати, с който БГНЕС разполага.

До две седмици ще бъде изготвен писмен доклад с основните констатации от проверката. Питането на депутатите до финансовия министър е изпратено малко след като Лабораторията на бившия лидер на ДСБ Иван Костов обвини петролната рафинерия в ощетяване на бюджета и гражданите. По-късно от Лабораторията признаха, че са допуснали грешка при изчисленията, но Костов не е направил публично извинение за твърденията си.

От "Лукойл България" определиха 30 юни 2015 г. като краен срок за извинение, в противен случай заплашиха бившия премиер със съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст