Задържаха трима бракониери при нощна акция в ямболско

човек с белезници

Трима бракониери са арестувани при нощна акция в землището на ямболското село Драма. По непотвърдена информация единият от задържаните е действащ полицай, съобщава кореспондентът ни в Ямбол Даниела Костова.

В истински екшън се е превърнала среднощната акция по залавянето на бракониерите. Сигналът за подготвяният незаконен лов е подаден вчера.  Операцията започва около 21.30 часа в землищата на селата Крумово и Маломир. Час и половина по-късно горските инспектори забелязват  движещ се джип, а около полунощ чуват 3 изстрела.  Чува се и двигателя на автомобила. Час след това отекват нови два изстрела, но бракониерите успяват да се укрият.

Горските предполагат, че през това време убитото животно е разфасовано.

Следите на нарушители отново са открити около 2,30  в землището на Крумово. Горските подават звуков и светлинен сигнал, но  вместо да спре джипът потегля с пълна газ като едва не прегазва патрулите. Започва преследване, което приключва в черен горски път без изход, в землището на с. Крумово. В близост до колата са открити четири торби с месо, а в автомобила – ловна карабина с оптика.

Горските инспектори предполагат, че убитото животно е елен или кошута, предстои експертиза. Предприети са следствени действия и е образувано досъдебно производство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст