Институциите у нас имат едно криворазбрано желание да не обезпокояват обществото

бомба

Институциите у нас имат едно криворазбрано желание да не обезпокояват обществото. Това каза проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР в периода (1997-1998) по време на управлението на Иван Костов и експерт по сигурността, в предаването „Тази неделя” по bTv

„Когато те не желаят да кажат нещо, защото смятат, че гражданите ще бъдат обезпокоени от него и то излезе наяве, защото в малка държава, като нашата, всичко излиза наяве, гражданите го приемат като опит за измама от страна на управляващите”, добави той. По думите му, това е причината доверието на българските граждани към специалните служби почти да не съществува. „Очевидно, че и капацитетът на самите служби не е достатъчен и ако гражданите не бъдат бдителни, те самите ще станат жертви на терористичен акт”, заяви Радулов.

Според него дезинформацията на гражданите води до нелепи асоциации и повишаване на напрежението. „В желанието си да успокоят хората управляващите в Европа, пък и в България, се опитва да обяснят колко добре работят службите и колко е безопасно. Всъщност не е така”, посочи той.

Освен това Радулов заяви, че е твърде вероятно терористичните атентати от петък да са отмъщение за убитият преди няколко дни лидер на „Ислямска държава” Мохамад Заалян ал Афри. „Смъртоносната хореография на подобни атентати е една и съща, но това не значи, че ако няма бомбардировки, няма да се случват и атентати”, каза още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст