Джебчийките от Игнатиево още са на свобода, сочи Нова ТВ

Пари

Близо месец след акцията на НАП и МВР джебчийките от Игнатиево, които крадат във варненски молове, са на свобода, установи проверка на Нова телевизия. "Намерихме една от джебчийките – Евгения, другата – Мария, не се знае къде е. Всички в града обаче говорят, че двете никога не са били привиквани дори за разпит”, разказва репортерът Вероника Димитрова и допълни, че са ги посрещнали много арогантно, имало е клетви и сериозни заплахи, като поливане с киселина.

След акцията на МВР имаше задържани, но сред тях не бяха Евгения и Мария. Месец по-късно Евгения е в дома си. От МВР не казват дали тя и колежката й Мария в крайна сметка са били намерени и ако не задържани, то поне разпитани. Евгения обаче вече има защитна теза и нова версия – не била джебчийка, а проституирала.

Докато репортерът говори с Евгения, при тях идва и Вярка – собственичката на луксозната барокова къща. Снаха й също е разследвана за джебчийство. Накрая пристига и лелята на Евгения, която разиграва театър, като започва да се съблича – очевидно, за да може екипът на телевизията да си тръгне по-бързо.

Репортерът отива пред къщата на Бако, сочен за тартор на джебчийките. Снаха му също е разследвана за кражби. Никой не отваря, но жена, която се представя за негова съседка, идва, за да предупреди да не снимат.

Проверките на полицията, данъчните и прокуратурата все още не са приключили.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст