Лукарски притеснен от кризата в Гърция

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси г-жа Меглена Кунева даде старт на Икономическия форум за Югоизточна Европа Божидар Лукарски - министър на икономиката

Не може да не ни притеснява кризата в Гърция, тъй като България има сериозен стокообмен с тази страна. Това каза пред журналисти министърът на икономиката Божидар Лукарски.

"Нека да не прибързваме с различни хипотези, при положение, че въпросът все още не е решен. Да изчакаме референдума, който ще се проведе на 5 юли. Смятам, че няма да се стигне до най-лошия сценарии. Гръцкият народ ще гласува за оставане в еврозоната", заяви Лукарски.

Той подчерта, че вложителите в банки с гръцко участие у нас трябва да са спокойни. По думите му няма опасност от нова банкова криза.

"Каквото и да се случи в Гърция, то е доста показателно за това какво може да се разиграе като сценарии, когато не се следва стабилността, която България следва. За нас е изключително важно да споменем, че България все по-сериозно се очертава като един остров на икономическата стабилност в региона на Балканите", добави Лукарски.

Министърът на икономиката обясни, че за евентуални рискове за икономиката на България, можем да говорим, едва когато наистина се случи негативен сценарии в Гърция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст