В Ловеч арестуваха крадци, обрали няколко магазина в града

Човек с белезници

Криминалисти от Ловеч са установили и задържали четири лица от София, които са извършвали кражби от търговски обекти в града, съобщават от областната дирекция на МВР. Задържаните са три жени, на възраст 37, 32 и 42 години, и 43-годишен мъж, цитирани от БТА .

В помощ на полицаите са били предоставени записи от охранителна камера, разположена в един от магазините. В хода на работата е установено, че на 30 юни от магазин за перилни препарати и козметика четиримата, след като са отвлекли вниманието на продавачката, са откраднали стоки за около 2000 лева. На същата дата са извършили кражба на дрехи от друг магазин, а на 2 юли са отнели дрехи от трети търговски обект.

В автомобил "Фиат Пунто", с който те са се предвижвали, са открити чанти с дрехи и козметика от различни марки с етикети върху тях.

По случая е образувано досъдебно производство, като част от лицата са привлечени като обвиняеми и предстоят да бъдат извършени процесуално-следствени действия.

Служители на полицията в Ловеч са задържали и двама криминално проявени жители на града /на 23 и 24 г./, които от апартамент са откраднали 220 лева, газов пистолет, лична карта, задграничен паспорт и мобилен телефон. Трима крадци са задържани и в Луковит. Те били проникнали в частен имот в село Тодоричене. Неизвестни извършители пък откраднали от частен дом в града златни накити.

В районното управление на полицията в Ловеч е започнало разследване на кражба на лек автомобил "Фолксваген" от паркинг пред бл. 302 в ж.к. "Младост".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст