Викат в съда Христо Казашки заради девствената поетеса

девствената поетеса

Журналистът Христо Казашки най-после получи призовка от Пловдивския районен съд за да даде свидетелски показания за девствеността на 40-годишната пловдивска поетеса и литературен критик Албена Хинкова. Преди да получи покана от съда Христо Казашки с изненада разбрал, че ще бъде призован да свидетелства по пикантното дело.

Интересното е, че Хинкова почти не познава Христо Казашки и той е в пълно недоумение как ще доказва, че дамата е непорочна. „Те двамата дори една кафе не се изпили заедно. А тя като го види на главната го спира и му говори на Вие!“, казват колеги на поетесата от литературния клуб, който тя посещава в Града под тепетата. Девата постави в доста деликатна ситуация Казашки. Ако той не се яви в съда като свидетел ще бъде глобен, а по-късно призован в съда с полиция.

Гинеколози от три пловдивски болници пък са отказали да направят експертиза дали поетесата Албена Хинкова си е правила хименопластика. Лекарите обяснили, че са прекомерно заети с други много по-отговорни задачи, свързани с лечението на реално болни. Затова тази важна експертиза ще бъде направена в частна клиника, съобщи през април тази година  съдията от Пловдивския районен съд Иван Калибацев, който гледа делото за обида, заведено от Хинкова срещу колега поет, съобщи тогава "Пловдив 24".

40-годишната Албена Хинкова иска обезщетение за обидните, според нея думи, които изрекъл поетът Николай Славов на литературна сбирка: "Кажи бе, моме. Макар че ти не си мома, но това няма значение".

Обидената поетеса заведе дело и е приложила медицинско удостоверение, че честта й е запазена. На едно от последните заседания обаче адвокатът на Славов – Иван Колев, изказа съмнение дали не е поставена нова девствена ципа на поетесата. Сега задачата е акушер-гинеколози да удостоверят дали на Албена Хинкова е извършена хименопластика.

Поетът Славов многократно заяви, че се извинява публично, но Хинкова не иска да приеме извиненията.

Вчера в съда бе призован и поетът Николай Гюлев, тъй като той написал стихотворение, което било посветено на Николай Славов. В него имало изречение за "истинските момичета". Това обидило Албена Хинкова и тя смята, че стихотворението било написано срещу нея. "Боже, боже! За първи път ми се наложи да чета в съдебна зала свое стихотворение. Беше срамно да обяснявам в съда защо съм написал стихотворение", потресен е Гюлев, който 20 г. ръководи литературно студио "Младост".

Девствената поетеса Хинкова иска обезщетение от 3000 лева за нанесената обида. Като веществено доказателство по делото тя е приложила медицинско свидетелство, с което доказва, че не е имала интимни контакти с мъже. Аз не мога да простя на господин Славов и ако му простя, не бих могла с чиста съвест да застана пред гроба на майка си. В събота е Задушница. Категорично казвам: не мога да простя! – заяви тогава Хинкова в съда.

В защита на обвиняемия на делото присъства и Милена Стоянова, също член на литературното студио “Младост”.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст