ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съдебна реформа не бива да се прави с извиване на ръце, цупене и тръшкане

калфин

"Съдебната реформа трябва да се проведе бързо, но не с извиване на ръце, не с детско цупене и тръшкане като в детската градина – дай си ми конституцията, на си ти кодексчето", заяви във Варна вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин.

Той припомни, че Патриотичният фронт, подкрепен от реформаторите, се е опитал да отложи за есента промените в пенсионната система под предлог да се увеличи срокът за предложения между първо и второ четене, но предложението беше отхвърлено .

Според Калфин пенсионните реформи трябва да бъдат приети преди лятната ваканция на парламента и няма защо да се отлага и допълва, че се търси широка дискусия, като АБВ няма да отговаря на ултиматуми.

"Проблемът с обсъждането на съдебната реформа не бива да се представя като привърженици и опоненти на промените", смята вицепремиерът. Според него най-големият страх на АБВ е, че съдебната реформа ще бъде компрометирана с поредна смяна на Висшия съдебен съвет, която няма да реши проблемите.

"Радан Кънев има опит като политик и мисля, че подобен начин на търговия, по който той я представя, е абсолютно недопустим и неприемлив. Няма как АБВ да приеме подобно търгуване с конституция и закони", подчерта Калфин.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст