ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов предупреди кметовете: Или вървите по правилния път, или пари няма

Бойко Борисов

"Или вървите по правилния път, или пари няма. Не ме интересува кой чий кмет е. Говоря за всички кметове. Европейската комисия е казала ясно какво трябва да се направи". Това предупреди кметовете премиерът Бойко Борисов при представянето на новата оперативна програма "Околна среда" 2014 – 2020 година.

"Дребни игрички на кмета с ВиК шефа, дали от ГЕРБ, БСП или, РБ, ще ги сложим на плакат и ще знаят, че няма да получат пари, защото играят двамата", заяви Борисов.
 
"Всички кметове на големи и малки населени места са ходили вече поне 10 пъти в Брюксел. На България на 50-60-ия ден ни плащат фактурите, защото работим дисциплинирано", подчерта премиерът. По думите му България има съседи, които философстват много, закъсали са и цял свят иска да им помогне, а за страната ни няма кой да си мръдне пръста.

Борисов коментира и разрастващите се спорове около съдебната реформа. Той обяви, че няма да отиде във Висшия съдебен съвет, където беше поканен, за да чуе лично оплакванията от министъра на правосъдието Христо Иванов. Миналата седмица членовете на съвета отново се обърнаха към премиера.

"Води се някаква престрелка. Абсолютно безсмислена най-вече обществото и хората, блокираща тази реформа, някаква междуличностни отношения, които се развиват между хора от кабинета и от ВСС", обясни той. "Да се стигне до там, че да ме кани днес ВСС да ходя на заседание. По каква работа да ходя?", попита Борисов.

Той повтори, че кабинетът стои зад министър Иванов и съдебната реформа и призова "малко да намалят емоциите, обидите и квалификациите – обръщам се към всички, защото, когато си поставяш амбициозната задача да променяш конституция, с мнозинството, което имаме ние, което не стига, означава, че трябва да влезеш с диалог с опозиционните партии", заяви още премиерът.

Борисов коментира и насрочения за по-късно днес протест срещу главния прокурор Сотир Цацаров. "Имам рядката привилегия да не гледам телевизия, да не слушам, защото съм емоционален човек и ще изригна, защото знам много повече от всички останали", посочи Борисов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст