ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

За да има съдебна реформа, трябва да се спре с междуличностните конфликти

Бойко Борисов

За да има съдебна реформа, трябва да се спре с междуличностните конфликти, всеки да направи крачка назад, каза пред журналисти днес премиерът Бойко Борисов. Вече говорих за това с министъра на правосъдието Христо Иванов и с Радан Кънев – депутат от Реформаторския блок, допълни Борисов.

Седмици наред с министъра на правосъдието Христо Иванов, с екипите на ГЕРБ, на РБ разработихме съдебната стратегия. Разговаряхме с политическите партии и с голямо мнозинство в парламента тя беше приета каза Борисов. "Оттук нататък е важно да се отиде в парламента и да се говори една по една с всички парламентарно представени политически сили, за да се подкрепи промяна на Конституцията", каза премиерът.

Помолих министъра да има и промени в наказателните, процесуалните, гражданските кодекси, които дават възможност за по-бързо, по-ефективно съдопроизводство, допълни Борисов. "Хора с по 30-40 висящи дела, които обират къщи и апартаменти, крадат, не им се сумират престъпленията и те стоят навън" каза премиерът.

Той посочи, че трябва да има нов Висш съдебен съвет, който да е от две части. Дори бройките, хората, всичко това беше уточнено, заяви Борисов. Премиерът допълни, че Инспекторатът на ВСС трябва да е с усилени функции, за да осъществява ефективен контрол.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст