Имена

Министерски съвет - Съвет за тристранно сътрудничество Ивайло Калфин Владислав Горанов

Финансовият министър Владислав Горанов ще отговоря за управлението на 777 млн. евро, които България ще получи по различните европрограми през програмния период до 2020 година. За целта правителството ще учреди еднолично държавно дружество, наречено "Фонд мениджъри на финансови инструменти в България" ЕАД. То ще контролира и фондовете по европейските инициативи "Джеръми" и "Джесика".

 

Икономистът Николай Василев смята, че без изключително дълбоки реформи Гърция ще продължи да катастрофира, независимо какви пари се наливат в нейната икономика. "Нито 7, нито 70, нито 270 млрд. евро ще решат въпроса, защото фундаментът на цялата икономика и на управлението на държавата е изключително погрешен", коментира Василев.

 

Николай Стойков, главният изпълнителен директор на NN "Животозастраховане" и NN "Пенсионно осигуряване", представи новите проекти на двете дружества, които са свързани с увеличаването на финансовата грамотност сред населението.

 

На официална церемония в Лондон директорът "Банкиране на дребно" на "УниКредит Булбанк" Цветанка Минчева и Микеле Амадеи, директор "Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране " получиха наградата "Най-добра банка в България", която  списанието "Юромъни" присъди на кредитната институция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст