Около 100 хил. души посетиха Роженския събор

рожен

Приблизително 100 000 души са посетили Роженския събор от началото на програмата, съобщи община Смолян. Потокът от автомобили към събора и от него, създават най-големия проблем за посетителите. Има километрични опашки, както и паркирали автомобили направо на пътното платно за движение.

Над 8 100 изпълнители от цялата страна участват във фолклорния конкурс на Събора на народното творчество и животновъдството "Рожен 2015" според данни на организаторите.

Певци, инструменталисти, танцьори, ансамбли и състави от всички фолклорни области на страната се представят на 4 сцени на Роженските поляни. Българският емигрант от Аризона Антон Шекерджиев е сред участниците в конкурса, който специално е прелетял океана за Роженския събор.

Около една четвърт от фолклорните изпълнители са от Родопите. Участниците се състезават в следните категории – певческа група, танцова група, група за народни обичаи, инструментална група и индивидуални изпълнители. Наградите на лауреатите ще бъдат връчени в третия ден от събора- 19 юли.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст