ГЕРБ изключи свой депутат, кандидатирал се за кмет на Пловдив

Парламент Менда  Стоянова - ГЕРБ Михо Михов - АБВ

Парламентарната група на ГЕРБ изключи от групата си депутата Здравко Димитров, съобщиха от партията. Той беше издигнат от инициативен комитет за кмет на Пловдив срещу кандидата на ГЕРБ Иван Тотев.

"Иван Тотев е единствената номинация за кмет на Пловдив, която е издигната от всички районни организации на ГЕРБ в Пловдив по време на номинационните събрания и е утвърдена от Изпълнителната комисия на партията", аргументираха се от ГЕРБ.

От там определиха действията на Здравко Димитров като противоречащи на ценностите и морала на партията и призоваха депутата да напусне и Народното събрание, тъй като е избран с листата и от избирателите на ГЕРБ, а не от инициативен комитет.

Междувременно Димитров даде пресконференция, на която обясни, че премиерът Бойко Борисов е знаел за решението му да се кандидатира за кмет. Той допълни, че очаква хората, които не са доволни от сегашното управление, да гласуват за него. По думите му сегашното управление не е обърнато към хората, взимат се решения без да се питат съответните гилдии и браншови организации. Той обяви, че ако по някакъв начин е нарушил устава, партията може да го изключи, но той ще остане с добри чувства към ГЕРБ, ще остане и депутат.

"ГЕРБ е добър политически проект, но на места има пропуски. В началото в партията тръгнахме едни хора, а сега там са други, които подменят ценностите на партията. Капката, която преля чашата, се казва Методи Андреев с неговото кадруване и задкулисните игри“, обясни Димитров.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст