Измамени русенци получиха възмездие в съда

Темида

Районният съд в Габрово се е произнесъл в полза на 15 ищци по дело срещу фирма „Великобритания 2014“ ЕООД за измама при сключване на договори за работа. Случаят нашумя през пролетта на миналата година, след като на 16 април 2014 г. група русенци нанесоха побой в дунавския град пред камерата на Нова телевизия на габровеца Андон Гинев.

Хората сключили договори с представляваната от него фирма, по силата на които е трябвало да започнат работа в Обединеното кралство. Това обаче така и не се е случило, въпреки че повечето от тях са платили по 1200 лева, за да ползват услугите на дружеството, предаде Топновини.

Районният съд в Габрово се е произнесъл в полза на 15-те ищци по делото срещу гореспоменатата фирма.

Първият договор с русенците е сключен на 26 ноември 2013 г., а последният на 21 март 2014 г. Прави впечатление, че на първата дата фирмата е получила и удостоверението си за посредническа дейност, издадето от Агенцията по заетостта, което важи до 26 ноември 2018 г.

Хората поискали парите си обратно, но не ги получили, въпреки последвалите скандали и разправии. Поради това се обърнали към съда, за да потърсят правата си. На повечето били присъдени платените от тях на „Великобритания 2014“ ЕООД 1 200 лева, но на двама искът бил признат до 700 лева. Един пък бил дал „само“ половината сума – 600 лева, затова магистратите му присъдили толкова.

Справка с търговския регистър показва, че на 25 март 2015 г. „Великобритания 2014“ ЕООД е прехвърлена от Андон Василев Гинев на Найден Василев Димитров, поради което се мести и седалището на дружеството от Габрово в Горна Оряховица.

Решението за връщане на парите подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Габрово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст