Обвиниха в безстопанственост шефката на ПГХХТ в Пазарджик

съд пазарджик

В Окръжната прокуратура в Пазарджик образуваха досъдебно производство срещу директора на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии (ПГХХТ) – Мария Абрашева. Тя е обвинена в безстопанственост и злоупотреба със средства, предаде БНР.

Прокурорската проверка е установила, че има данни за умишлена безстопанственост от страна на Мария Абрашева. Основанието е за ремонт от преди 2 години, при който се разминават реалните строителни работи и плащанията към тях.

Установено е, също така, че в учебното заведение са записани голям брой ученици, които никога не са посещавали учебните занятия. Така наречените „мъртви души" надхвърлят 20, а училището получава целеви средства за тях.

Сигналът срещу Абрашева бе подаден през април от група учители, които в  открито писмо тогава, те обвиниха директора в негативен стил на управление и се обявиха против авторитарното ѝ поведение.

Последваха уволнения и протести, като от работа бе отстранен и синдикалният лидер на гимназията Мария Кръстева. В момента директорът Мария Абрашева е в болничен отпуск. Учителите настояват за оставката й.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст