Гръцкият туризъм с рекорден ръст до края на сезона

гърция плаж туризъм

До края на сезона 26 млн. чужденци ще са посетили Гърция, съобщава Българско национално радио. Медията се позовава на изказване на председателя на асоциацията на туристическите фирми Андреас Андреадис. Оказва се, че нито политическата несигурност, нито затворените банки в южната съседка са оказали влияние върху желаещите от цял свят да почиват на гръцките острови. Дори напротив – властите съобщават за рекорден брой туристи през лято 2015-а.

"Това е с 2 млн. души повече от 2014-а, която се смяташе като най-успешната в последните 10 години", заяви министърът на туризма Елена Кондура и допълни, че числото показва постигнат рекорд. Силната години за туристическия сезон намали и безработицата в Гърция, а приходите възлизат на над 14 млрд. евро.

"Островите Санторини, Миконос и Крит се превърнаха в желано място за сватби на чужденци", похвали се министър Кондура. Тя отдава успехът на туристическия отрасъл като следствие и от усилията на правителството. В това число както за търсене на нови туристически пазари, така и предлаганите програми със съчетаване на почивка с различни видове алтернативен туризъм. .

Оказва се, че намаляването на руските туристи, в сравнение с 2014 година, се компенсира от 11% увеличение на германците. Освен това се наблюдава около 15% нарастване на броят на британците. Туристите от Полша и Румъния пък показват засилен интерес към някои острови. Това според хотелиерите се дължи на добрата реклама и достъпни цени на услугите. В допълнение хотелиерите обещават, че ще запазят цените непроменени и през следващата година, въпреки увеличените ставки на ДДС.

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст