Имена

За трети път Кофас  организира и проведе конференция по управление на кредитния риск в България.  Милена Виденова

Управителят на БНБ Димитър Радев ще води българската делегация за годишните срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ от 9 до 11 октомври в Лима, Перу. В състава на българската делегация влизат още заместник-министърът на финансите Карина Караиванова – заместник-управител за България в МВФ, и подуправителят на БНБ Димитър Костов в качеството му на заместник-управител за страната и в организациите от Групата на Световната банка.

 

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че ще има преизпълнение на приходите за годината. Голяма част от превишението ще отиде за намаление на дефицита, който според предвижданията през 2015-а трябва да намалее спрямо 2014 г. от 3.7 на сто  до 3 процента. Към края на юли приходите са с 2.180 млрд. лв. повече от събраното за същия период на миналата година.

 

"ПроКредит Банк" подписа ново споразумение за 7 млн. евро с Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) за допълнително финансиране по инициативата JEREMIE (“Съвместни европейски ресурси за микро-, малки и средни предприятия”)", съобщи изпълнителният директор на българската кредитна институция Емилия Царева. "До края на тази година разполагаме със значителен свободен ресурс, който можем да предоставим на клиентите, желаещи да повишат конкурентоспособността си“, коментира Царева.

 

 

Според Милена Виденова, управител на международната компания за кредитно застраховане "Кофас", седемнайсет са българските фирми, които компанията е включила в класацията си за петстотинте най-големи дружества в Централна и Източна Европа за 2014 година. Така нашите представители са с четири повече в сравнение с предната година. Общият оборот на тези дружества достигна 17.99 млрд. евро.

 

 

Бившият финансист № 1 на България Симеон Дянков се захвана този път с плоския данък. „В последните години имахме тезата, че плоският данък е най-полезен, защото при 10% за всички е по-трудно да се лъже. С времето трябва да има промени, но трябва да сме се разбрали каква да е данъчната система“, препоръча финансистът. Според него от гледна точка на събираемостта е добре да имаме плосък данък, но от гледна точка на социалната справедливост това не е най-правилният подход.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст