ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бит футболен рефер обжалва решение на съда

Темида

Футболният рефер Цветан Христов, който през 2013 г. бе нападнат по време на мач от двама играчи на „Ботев“ /Бърдарски геран/, ще обжалва постановлението на съда в Бяла Слатина, с което магистратите приеха разследването за побоя да продължи само срещу единия от двамата ритнитопковци. Това заяви пострадалият пред „Конкурент“. Той и адвокатът му Наталия Гергова са категорични, че престъплението е извършено и от двамата футболисти.

Според прокуратурата, досъдебното производсто следва да бъде прекратено, тъй като не е доказано по категоричен начин, че играчите са ударили рефера. Поради тази причина от държавното обвинение са протестирали определеното от съда в Бяла Слатина и настояват разследването да бъде спряно.

Скандалната случка се разигра на среща между отборите на „Чавдар 1975“ /Бяла Слатина/ и „Ботев” /Бърдарски геран/ през 2013 г. Тогава главният рефер на мача Цветан Христов отнесе удари в лицето. Съдията бе нападнат от футболистите Евгени Пламенов и Валери Павлов. Именно срещу тях беше образувано и разследването, но прокуратурата го прекрати заради липса на достатъчно данни за извършено престъпление. Недоволен от прокурорския акт, пострадалият съдия обжалвал и случаят влезе за решение в съда.

Окончателната дума ще е на магистратите от Окръжния съд във Враца.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст