ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов: Актуализираме бюджета, ако Горанов ми предложи

Парламент Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов не пожела да отговори категорично дали правителството възнамерява да актуализира бюджета за тази година. 

"Ако финансовият министър Владислав Горанов ми предложи ще има актуализация, ако не ми предложи – не", отговори той по време на блиц контрола на въпрос на депутата от БСП Корнелия Нинова.

По-рано премиерът призна, че с прекрояването на макрорамката правителството ще задели пари за модернизирането на 26-27 военните изтребители в Полша.

Междувременно Борисов се похвали, че приходните агенции работят много по-добре.

"Направихме всичко възможно да се подобри благосъстоянието на хората. 100 милиона отидоха за пенсионерите за Коледа и Великден, над 100 милиона за тютюнопроизводителите, 100 милиона да ремонтираме участъците от магистралите, които не бяха построени от нас и още пари за общините без значение дали са наши, или на БСП и ДПС", продължи той.

Премиерът призова депутатите да подкрепят пакета от законови промени, които финансовото министерство ще внесе в началото на септември, за да има по-добър контрол над данъчните складове и акцизните стоки. Според него, ако поправките станат факт, ще се спестят милиони лева в следващите месеци, които ще отидат в бюджета.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст