ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лъскат пътя към Шипка

обход габрово

Дали тунелът под връх Шипка ще го бъде, още не е ясно, но поне път до него ще има. През седмицата от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че са приключили строителните работи по втория от общо петте етапа от изграждането на обходното шосе на Габрово. Построени са липсващите пътни връзки Чехлeвци – Габрово и Севлиево – Велико Търново, с което пътният възел "Поповци" става "пълна детелина" и се повишава безопасността на движението.

Изпълнител на проекта е "Консорциум ПСВТ", в който влизат: "Хидрострой" АД, "Пътни строежи – Велико Търново" АД и "Пътинженерингстрой – Т" ЕАД, а договорът за строителство е за 92 940 000 лв. с ДДС. 

Обходното трасе на Габрово е част от Трансевропейския транспортен коридор ІХ Букурещ – Русе – Димитровград – Александруполис и първата фаза от проекта за тунел под Шипка. Чрез него ще се осъществява преминаването през Стара планина в централната част на страната. Основното транспортно направление, което ще обслужва обектът, е: Русе – Велико Търново – Шипка – Стара Загора – Свиленград.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст