Борисов: Такъв ужасен свят и такова преселение не е имало от векове

бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов сподели виждания си за бежанския проблем в Европа, след като откри нова пречиствателна станция в Габрово. 

"Виждате сега цяла Европа все едно да говориш за наводненията или земетресенията… Полагаме усилия, но живеем във време, в което такова преселение, такъв ужасен свят не е имало от векове. Адекватно се справя България. Който е можел по-добре, да се е справял", заяви той пред журналисти.

"БСП може би очакват да освободя министрите и гранична полиция, да отида с една пушка на границата и да ги пазя", продължи той в отговор на предложението на БСП Михаил Миков премиерът да се ангажира лично с координиране на проблема с нелегалните имигранти.

Освен бежанската криза, Борисов коментира и проблемите в коалицията след отхвърлянето на антикорупционния закон на Кунева. "Който иска да ходи на предсрочни избори – да ходи", отсече той.

Премиерът разкри още, че през последните дни е успокоявал министрите от Реформаторския блок и ги посъветвал как да работят с АБВ и Патриотичния фронт, които блокираха антикорупционния закон.

"Това е, когато си в една сложна коалиция трябва повече търпение и повече разум. Вчера успокоих г-жа Кунева, днеска и на Москов съм му каза, че всичко друго му се приема, само по две от нещата от ГЕРБ смятат, че може да се направи по по-добър начин. 

Става въпрос за болниците в малките населени места и за още едно тежко заболяване, което Москов настоява да се лекува до край. За това Москов е прав и ще се приеме. За другото ще говорим, защото наистина има някои болници, където ние сбъркахме навремето и се създаде напрежение и не искам  това да се повтаря. Но аз му дал дума на него, че това, което той предлага ще се приеме", каза Борисов.

“Ето Габрово… Направихме гимназия, направихме всичко необходимо. Ако не управляваме, ако не сме на власт, виждате какво става. Събориха КТБ, 3.7 милиарда отидоха взимания на вложителите. За мен успех да е като мина да видя магистралите, като видя ЖП-линиите, площадите. Ето Габрово навремето имаше в центъра едно страшно грозно кръстовище. Сега като мина и видя това кръгово, цветя, градинки, направено хубаво… Променя се навсякъде, където отида.“, заключи премиерът .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст