Отложиха екстрадирането на трафиканта от Лом

арест

Съдът в Монтана отложи екстрадицията в Австрия на обвиненият за камиона ковчег ломчанин Цветан Цветанов. На делото не беше даден ход заради липса на документи. Председателят на състава окръжния съдия Милена Бранкова поиска до 15 септември австрийската страна да изпрати задължителните по закон гаранции, че ако предаденото лице бъде осъдено, ще бъде върнато в България за излежаване на присъдата. Гаранциите са задължителен атрибут към документите за екстрадиция. До същата дата се очаква и Специализираната прокуратура да изпрати данни какво производство тече при тях срещу Цветанов, пише Трибали.

Мъжът не е осъждан, но от масивите на държавното обвинение става ясно, че срещу него тече дело в специализираната прокуратура.

Съдът насрочи следващото заседание за 17 септември. До тогава Цветанов остава в ареста.

Австрийската държавна поркуратура иска Цветанов. Той е обвинен в участие в организирана престъпна група, нелегален трафик на хора и умишлено причиняване на смъртта на 71 души.

Камионът на смъртта беше открит на 27 август на магистрала в Австрия. За това са арестувани петима, четирима от тях българи. Цветанов е единственият задържан у нас. Той е пипнат в дома си ломския квартал "Младеново" на 31 август, часове след като се прибрал от Германия.

Задържан е по силата на европейска заповед за арест.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст