Пет акта и четири предписания е издала БАБХ при проверки в Бургас

БАБХ

Пет акта и четири предписания е издала Агенцията по безопасност на храните при проверки в Бургас, каза д-р Георги Митев, директор на регионалната структура на Агенцията в Бургас. 112 проверки са извършили инспекторите на Агенцията през изминалата седмица в търговската мрежа, обекти за обществено хранене и производства. Агенцията е извършила проверки и по 4 жалби, съобщава Радио-Фокус .

"Броят на жалбите през изминалия период беше много голям", коментира д-р Митев. По-предната седмица е имало по 10 жалби на ден, които са касаели различни неща като хигиенни условия, съмнения за хранителни инциденти и други. По неговите думи, сега жалбите намалят.

Издадени са 5 акта за установени административни нарушения и 4 предписания за привеждане на обектите в съответствие с ветеринарно-санитарните хигиенни изисквания. "Актовете са за липса на регистрация, неспазване на нормативни изисквания и неспазване на хигиенните изисквания", обобщи д-р Митев.
Все още Агенцията извършва проверки на хотелите, които предоставят услугата "ол инсклузив".

"Поради естеството на сезона, доста от хотелите вече не предлагат тази услуга и за това проверките са значително по-малко – 18 броя", обясни директорът на БАБХ-Бургас. При проверките не са установени нарушения.

Отделно в петък са издадени 4 акта при проверка на рибните магазини на голям пазар в централната част на града. "Актовете са издадени поради това, че имат много изнесена риба навън т.е. за неспазване на хигиенните изисквания при продажба и съхранение на риба", обясни д-р Митев. Тези актове не влизат в общата статистика за миналата седмица, тъй като не е изтекъл тридневният срок за обжалване от страна на потърпевшите.
 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст