Седмица за превенция на детската пътна безопасност

КАТ

За втора поредна година дните преди началото на новата учебната година е обявена за Седмица за превенция на детската пътна безопасност. Тя се провежда от 7 до 13 септември, а 12 септември е определен за Ден на превенцията. На национално ниво инициативата ще се проведе в Кюстендил, който е домакин на 23-я   национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2015 г.“

В Деня на превенцията между 10.30  и 13.30 часа в Кюстендил предстоят поредица инициативи, организирани съвместно с Пътна полиция: демонстрации на техника и способи за контрол; консултации в различни области; запознаване на обществеността с превантивните кампании на институциите и организациите в областта на пътната безопасност; кратко обучение по долекарска помощ на пострадали при пътно-транспортни произшествия от Българския младежки Червен кръст. Велосипедисти ще демонстрират уменията си на  плигон по приложно колоездене, подготвен от Съюза на българските автомобилисти. Ще бъде представена изложба на детски рисунки, участвали в конкурс на Държавната агенция за закрила на детето. Подготвени са забавни и атракционни игри за деца и възрастни.

Тази година инициативата за детска пътна безопасност на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ е подкрепена и от Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата към Министерски съвет с провеждането на Национална кампания на тема „Да пазим децата на пътя!“

По традиция през септември и октомври Пътна полиция провежда традиционната си акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ Наред с полицейски акции за контрол, насочен към осигуряване безопасността на децата на пътя, пътните полицаи ще влязат в училищата, за да напомнят на ученици и родители основните правила за безопасност, а на 15 септември техният призив за спазване на основните правила за движение ще е специално насочен към първокласниците.

Отдeл „Пътна полиция“ към ГДНП изготви и практическите препоръки към деца, родители и водачи на превозни средства с единствената цел да запазим живота на децата по пътищата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст