ДАНС

В последният ден на септември МВР се похвали, че е задържало край Созопол 27 нелегални мигранти. Всичките били без документи за самоличност, но 19 рекли, че са сирийци, а останалите – от Ирак. И нашите им повярвали.

Дали в действителност те са сирийци, един господ знае. Факт е, че в центъра на София вече се движат тълпи бежанци, които хич не дават вид да са от Близкия изток, но ако ги пита човек, навярно и те са сирийци. С такива, както сподели преди време пред "Параграф 22" един районен прокурор от Малко Търново, странджанската гора направо бъка. 

МВР прави каквото може, да ги спира, но можеш ли спря напиращата вода?! Онези 27 мигранти са били хванати на около 56 км от границата при Резово. Имали са лош късмет, защото срещнали граничен патрул. Въпросът е колко от събратята им са били късметлии да подминат Созопол и пресекат страната? 

Онзи ден правителството отпусна 500 бона на ДАНС. Една част от парите е за да си ремонтира сградата. Останалото – за дейности по овладяването на кризисната ситуация със засиления миграционен натиск към страната ни. 

Колко ще лапне сградата на ДАНС, не е ясно. Нашенският опит сочи, че даже и една торба цимент да има, половината ще я откраднат. Но дори и да не се случи, очевидно е че с остатъкът от 500 -те бона, ДАНС едва ли ще овладее положението. Парите ще стигнат само за няколко показни акции в центъра на столицата, после ще натоварят стотина задържани незаконни мигранти на самолета и до тук.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст