Путин: Няма да чакаме терористите да дойдат в Русия

путин

Ако терористите успеят в Сирия, „те ще дойдат в Русия", а Москва няма да чака това да се случи. Това заяви президентът Владимир Путин на правителствено заседание, след като започна въздушни удари срещу цели на "Ислямска държава".

Единственият начин за справяне с терористите в Сирия е да се действа превантивно, каза той и добави, че е възможно и е необходимо обединени международни усилия в борбата срещу тероризма. По думите му руската подкрепа за президента Башар Асад ще бъде по въздух и Русия няма да провежда сухопътни операции.

"Нашите действия ще бъдат осъществени в строго зададени рамки. Първо, ние ще поддържаме сирийската армия в законната й борба срещу терористичните групировки. Второ, поддръжката ще се осъществява по въздух и без сухопътна операция", обясни Владимир Путин. Той уточни, че руската намеса в Сирия е с „временен характер".

Путин заяви още, че конфликтът в Сирия е обусловен от междудържавни, вътрешнополитически, религиозни и междуетнически противоречия, които са утежнени от външна намеса. Той очаква правителството на Асад да проведе преговори със сирийската опозиция и да бъде готово да приеме компромис за бъдещето на Сирия.

Според него „Ислямска държава" отдавана е обявила Русия за свой враг.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст