Храмът Преображение Господне в Москва занапред ще е Главен храм на Сухопътните войски

Преображение Господне  - Москва

Храмът Преображение Господне в Москва занапред  ще бъде и Главен храм на руските Сухопътни войски. Съответният указ е бил подписан днес от патриарха на Москва и на цяла Русия Кирил след отправената към него молба от страна на руския военен министър армейски генерал Сергей Шойгу.

Храмът Преображение Господне, който се намира на Преображенския площад в Москва, занапред ще бъде и Главен храм на Сухопътните  войски на Русия, съобщи днес главнокомандващият на наземните сили на страната генерал-полковник Олег Салюков. "Искам да ви съобщя за едно особено важно събитие: с одобрението на Негово Светейшество патриарх Кирил храм Преображение Господне от днес става Главен храм на Сухопътните войски", пояснил генерал-полковник Салюков като подчертал, „че в Деня на Сухопътните войски – 1 октомври, в храма е била отслужена и утринна литургия“.

"За нас това е много важно ", подчертал още главкомът.

Това е поредна крачка към постепенното завръщане на руската армия към нейните исторически корени, които болшевизмът напразно се опита да искубне. Преди две години Владимир Путин възстанови две от най-легендарните пехотни части – Преображенския и Семьоновския полкове, създадени още от Петър Велики в края на 17 век.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст