ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В новия брой 40 на вестник “БАНКЕРЪ” четете:

корица

А синя карта за българите?

Каква ирония само… Решихме проблема със стотиците хиляди безработни българи, спряхме "изтичането на мозъци", оправихме образованието и осигурихме на бизнеса необходимите му кадри, вдигнахме заплатите до средноевропейските и вече се юрнахме да пазаруваме компютърни експерти "отвън". Бежанците, дето се спасяват от зверствата и кланетата в Сирия, и те заобикалят България и бягат от нас като дявол от тамян.

Всичко по темата за този нон сенс четете в новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Мъгла вместо прозрачност по фалита на КТБ

Въпреки многократните заклинания за прозрачност в действията на държавата по фалита на Корпоративна търговска банка, те продължават  да… тънат  в мъгла. Близо половин година след обявяването на банката в несъстоятелност обществено достъпната информация за това което става е практически нулева. В резултат производството, в което трябва да бъдат защитени интересите на кредиторите, включително и на държавата чрез Фонда за гарантиране на влоговете остава тайна. Каква е тя, ще разберете от страниците на в. "БАНКЕРЪ".

 

Оценката на активите е скъпо удоволствие

Оценката на качеството на банковите активи у нас реално ще се извърши от края на март до края на юни следващата година. Но подготовката на този процес ще започне още в началото на 2016-а.

Очакванията са до края на октомври или най-късно до средата на ноември БНБ да избере консултанта по процедурата измежду тримата кандидати, които заявиха, че ще участват в обявения търг  – "Мазарс", "Оливър Уайман" и "Делойт България". В банковите среди се коментира, че вероятно това ще бъде "Оливър Уайман". Подробности в новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Пиринските кметове държат здраво креслата си

Битката за кметските столове в Пиринския регион със сигурност ще бъде истинско сражение. „Окопали“ се от години в удобните си кресла, градоначалниците ще ги бранят до последно. Част от тях са истинско попадение за своите партии, други ще се състезават за властта само заради „кокала“. А в този регион безспорно по него все още има доста за оглозгване. Повечето от тях са богати хора и ако сме нормална държава, това би било безспорен плюс за тях – поговорката казва, че претрупаната трапеза убива апетита. Само че у нас често става и обратно – повечето иска повече.

Кой кой е от тях ще разберете от новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

Шум на пари… от бюлетините

Местните избори на 25 октомври ще затруднят доста избиратели заради множеството бюлетини, които ще минат през ръцете им. От очертаващата се бумащина навярно  настръхват косите и на хората, които ще са ангажирани с броенето на гласовете. От цялото това хартиено изобилие обаче някои добре ще спечелят и особено фирмите, които ще отпечатат и доставят ценните книжа за вота. Кои компании ще отхапят парчето от държавната баница, ще разберете от новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст