ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП предупреди, че Русия ще ни съди заради ремонта на изтребителите

Парламент Предложение за произвеждане на национален референдум Атанас Мерджанов  Янаки Стоилов

Договорът за изтребителите няма нито търговска, нито юридическа стойност, защото ако търговското дружество в Полша има някакви отношения с производителя в Русия, то той е с ограничен лиценз – за ремонт само на полските изтребители МиГ 29. Това заяви депутатът от „БСП Лява България" Атанас Мерджанов по отношение на разнопосочните информации за подписване на договора за ремонт на двигателите на МиГ-овете ни между България и Полша.

"Полската страна няма никаква възможност и лиценз да ремонтират МиГ-29 от друга страна. Ако такъв договор се подпише все пак, че българската страна ще влезе в много тежка съдебна сага", предупреди Мерджанов.

„Вчера беше отиграна на пръв поглед успешна акция от страна на министър-председателя, но това съвсем не означава, че неодобрението на действията на министъра на отбраната е категорично, заяви депутатът. Ние продължаваме да искаме оставката на министър Ненчев, той е опасен за сигурността и отбраната на страната и колкото по-скоро премиерът и правителството се освободят от него, толкова по-добре и ще има по-голяма сигурност за българската армия", подчерта депутатът.

"Вчерашната заявка за оставка на ген. Радев не беше случайна и съм сигурен, че с едни такива декларативни твърдения нещата няма да бъдат оправени", посочи Мерджанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст