ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Паси: Трябва да подбираме мигрантите в България

Централа на НДСВПолитически съветСоломон Паси - мин. на външните работи

Трябва да има подбор на мигрантите, които каним в България, е мнението на бившия външен министър Соломон Паси, което заяви в ефира на Нова телевизия. Той коментира още, че последните години са се струпали много кризи, докато в същото време няма европейски лидери.

"На всички тези хора може да се каже: "Може да вземете децата, жените, родителите си, но моля ви, оставете си бурките в Африка", заяви Паси. Той допълни, че мигрантите трябва да знаят български език. Още повече, че сред тях има много хора, които са завършили в България висшето си образование."Ние сме длъжни да поставим определени предпочитания", заяви бившият външен министър. Според него в страната трябва да се изградят лагери за адаптация на бежанците.

"Най-сериозният проблем на геополитиката е, че Западът е много добър и малко слаб, а Кремъл е малко лош и много силен", коментира Паси. По повод кризите и липсата на водачи за справяне с тях, той посочи: "Кризата в Гърция, европейската криза, кризата в Крим, бежанската криза се натрупват една върху друга, но нямаме лидери като Франсоа Митеран, Хелмут Кол, Маргарет Тачър". 

В заключение бившият външен министър, заяви, че в продължение на 10 години Западът се е опитвал да омиротвори Афганистан: "Изтеглихме войската там и талибаните отново се върнаха там. Бежанците, които ние се опитвахме да задържим в Афганистан, в момента отново започват да бягат".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст