Цацаров поиска имунитета на Волен Сидеров

Съдебна палата Асоциация на прокурорите Христо Иванов Георги Близнашки Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искания за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това съобщиха от Прокуратурата.

Исканията са във връзка с разследване на Софийска градска прокуратура на хулиганска проява в София на 9 срещу 10 октомври 2015 г. Доказателствата по делото сочат, че Сидеров и Чуколов са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и явно неуважение към обществото.

Всичко това е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицаи при СДВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, и се е отличавало по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, посочват в съобщение от прокуратурата.

Законова пречка за наказателното преследване на Волен Сидеров и Десислав Чуколов е обстоятелството, че те са народни представители в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползват с имунитет.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст