Горанов отряза МВР и обеща повече пари за учителите

Парламент Владислав Горанов

Заплатите на учителите от средното образование ще бъдат увеличение през 2016 година, увери министърът на финансите Владислав Горанов, който даде да се разбере, че все още няма окончателен вариант на държавния бюджет за догодина. Той обаче уточни, че не става въпрос за 20 млн. лева, които ще бъдат раздадени на учителите като еднократни премии.

Финансовият министър коментира още, че сега не е моментът да се говори за увеличение на доходите в някои сфери. Вероятно ще има увеличение на средствата за големите агенции към Министерството на труда и социалната политика, като например Агенцията за социалното подпомагане и Агенцията по заетостта.

Горанов припомни, че социалният министър Ивайло Калфин е изявил желание да има увеличение на бюджета и в Главна инспекция по труда, но засега правителството нямало позиция за общо нарастване на заплатите в бюджетната сфера.

Финансовият министър коментира и ранното пенсиониране в системата на МВР. Според него само полицаите на улицата трябва да имат привилегията да се пенсионират рано и да получават по 20 заплати при пенсиониране. Останалият труд в силовото министерство трябвало да се смята като трета категория труд. 

Горанов се зарече, че МВР няма да получи исканите 21 млн. лв. за обезщетения на пенсионирани полицаи, докато не се реформира.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст