Още 2 млн. лв. събраха синдиците на КТБ

КТБ Корпоративна търговска банка временни синдици Лазар Илиев - синдик КТБ Борислав Сарафов - зам. главен прокурор  Владислав Горанов Георги Костов - главен секретар на МВР Росен Ангелчев - синдик КТБ

Над 2 млн. лева от вземанията на Корпоративна търговска банка са събрали синдиците през миналата седмица. Изнесената информация е от данни в редовния им отчет.

В него синдиците съобщават още, че продължават да разглеждат постъпилите възражения срещу списъка с признатите вземания от банката. Освен това продължава и работата по доклада на фирмата за международни разследвания, която трябва да помогне за събиране на част от парите на КТБ. 

Синдиците са изпратили възражение срещу акт за нарушение, издаден от Комисията за финансов надзор. В същото време обаче почти всички данни в отчета на синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев са заличени, заради банковата тайна. Поради липсващата информация пък не става ясно за какво нарушение става дума и от коя година е актът на КФН.

КТБ е наблюдавана от небанковия финансов регулатор като инвестиционен посредник и като дружество, чиито акции се търгуват на фондовата борса.

Официалната позиция на председателя на комисията Стоян Мавродиев е, че действията, довели до фалита на КТБ, са единствено от банков характер. Той подчертава, че за тях Комисията за финансов надзор не носи отговорност.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст