В Германия ще има бунтове заради бежанците, прогнозира Тръмп

доналд тръмп

Това, което прави германският канцлер Ангела Меркел в полза на имигрантите, е "безумие". Такова е мнението на бизнесмена милиардер и главен претендент за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в Съединените щати догодина Доналд Тръмп. 

"Не обичам миграциите. Не обичам хората, които пристигат. Ще има бунтове в Германия. Това, което направи германският канцлер Ангела Меркел, е безумие", казва Тръмп в интервю за телевизия Си Би Ес, който иначе е син и внук на имигранти в щатите. Майката на Тръмп е шотландка, а баща му – Фредерик Тръмп, роден в Куинс, Ню Йорк, чието семейство са немски имигранти. 

Милиардерът, който вече направи спорни изказвания за мексиканците в САЩ, заяви, че "несъмнено" не е против приемането на 10 000 бежанци в САЩ. Но "200 000 души? Това би било най-големия Троянски кон, ако се окаже, че тези хора са от "Ислямска държава", изтъква Тръмп.

Германският канцлер настоява, че страната й е способна да се справи с очакваните тази година между 800 хиляди и 1 млн. мигранти. 

Тръмп предлага като решение създаването на забранена за полети зона в Северна Сирия, където да се приемат бежанците. Той настоява още държавите от Персийския залив да "вземат голямо парче от Сирия и да създадат сигурна зона за населението".

Фаворитът на републиканците заяви още, че "вероятно много добре ще се разбира" с руския президент Владимир Путин, защото той "изобщо не обича настоящия президент Барак Обама".

На въпрос за действията на Русия в Сирия Тръмп заяви, че "докато руснаците атакуват "Ислямска държава", той изцяло ги подкрепя. "Ако Русия иска да бомбардира Ислямска държава, нека го прави", е отговорът на Тръмп. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст