Петкова: Модернизираме газопреносната мрежа

министърът на енергетиката Теменужка Петкова и вицепермиерът Томислав Дончев откриха работна среща

В българската енергетика наистина се работи и се реализират проекти. Това каза ресорният министър Теменужка Петкова по повод модернизацията и рехабилитацията на компресорната станция в Ихтиман.

"Инвестициите в газопреносната мрежа на страната са инвестиции не само в енергийната сигурност на България, но и за целия регион на Югоизточна Европа", допълни тя и подчерта, че българската енергетика и по-специално "Булгартрансгаз" много активно се занимават с рехабилитация и модернизация на своята газопреносна мрежа.

„До края на 2016 година предстои да приключи модернизацията и рехабилитацията на компресорните станции Странджа, Петрич и Лозенец", обяви министър Петкова.

Тя заяви, че България разчита много на помощта на Европейската комисия и още веднъж припомни, че на състоялата се преди няколко месеца в Дубровник среща на министрите на енергетиката са били определени 7 приоритетни проекта за енергийния сектор. "Три от тези проекти са български. Това са интерконекторите на България с Гърция и Сърбия и проектът за рехабилитация и модернизация на газопреносната мрежа", уточни тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст