Радан Кънев: Атакуват ни, защото не плащаме на Пеевски

радан кънев

Медиите на Пеевски на тези избори имат един враг – Реформаторския блок, а кандидатите на останалите партии "са добрички, защото си плащат". Това заяви съпредседателят на Блока Радан Кънев пред Би Ти Ви.

Думите му са по повод атаката срещу кандидат-кмета на партията във Варна Чавдар Трифонов, за който беше извадена информация, че е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. "Разбира се, че знаех за този факт. Реабилитацията по тази присъда е настъпила през 2010 година. Атаката е грозна и глупава, и който я е започнал ще загуби, а Чавдар ще спечели. Това е като партийната книжка на Софиянски, двадесет години по-късно", обобщи Кънев.

Той допълни, че преди 8 години Трифонов е направил грешка, но е постъпил достойно, не е платил подкуп, както правят 90% от хората, за да се отърве и си е понесъл последствията. "Сега ситуацията е същата. Той не си плаща кръвнина на медиите на Пеевски и рекет за защита, срещу което получава атаките, но като седне в кметския стол, той ще е независим от Пеевски, защото не му е давал пари", каза още Кънев.

Лидерът на ДСБ обвини шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, че приглася на медиите на Пеевски срещу десните кандидати. "Политик, авторитетен, тежък, не може да приглася на черен ПР. Той се простреля в крака, това ще рефлектира на кандидата на ГЕРБ за Варна Портних, който не се появява и се надява Борисов и Цветанов да му спечелят изборите", каза още съпредседателят на реформаторите.

Той допълни, че статуса на Борисов във Фейсбук по темата е писан напрегнато и набързо от негов сътрудник, като дори не е имало време да се предаде типичният за премиера изказ. "Видях статуса още снощи. Направиха ми впечатление кавичките. Борисов не ползва в кавички, никога. Речта му тече без кавички", обясни Кънев.

"Гледайки изказването на кандидата на Реформаторския блок за кмет на Варна Чавдар Трифонов, стигнах до извода, че още 2007 г. началникът на щаба ни (Цветан) Цветанов е „накарал“ кандидата на „Реформаторския блок“ да пие и да шофира в нетрезво състояние“, така премиерът Бойко Борисов коментира в профила си във „Фейсбук“ случая с присъдата на Трифонов и изказванията му от вторник.

На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Радан Кънев отговори, че ще обяви решението си след местните избори. Според него при сегашната ситуация управляващото мнозинство не успява да изолира ДПС от властта, а допуска партията като балансьор и затова на президентските избори е нужен единен десен кандидат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст