САЩ отказват да преговаряме за Сирия, оплака се Лавров

Сергей Лавров

САЩ отказват да изпратят военна делегация на високо ниво в Москва за обсъждане задълбочаване координацията в Сирия. Това съобщи руският външен министър Сергей Лавров пред парламента на страната.

По думите му предложението е направено от руския президент Владимир Путин по време на визитата му в Ню Йорк миналият месец. Идеята включвала изпращане на руска делегация в САЩ начело с премиера Дмитрий Медведев като втора стъпка.

Лавров каза, че Вашингтон е заявил пред Москва, че няма да приеме руска делегация за координиране на антитерористичните действия в Сирия. „Предложихме на американците това, което президентът Владимир Путин каза вчера пред обществото – да изпратят делегация от военни експерти в Москва за съгласуване на голям брой съвместни стъпки, след това ние ще бъдем готови да изпратим делегация на високо ниво във Вашингтон, водена от Медведев", заяви Лавров пред руския парламент.

„Днес ни беше казано, че няма да изпратят делегация в Москва. В същото време те не могат да приемат нашата делегация във Вашингтон", добави той. Лавров все пак изрази надежда договореностите със САЩ за предотвратяване на инциденти във въздушното пространство на Сирия да заработят в близките дни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст