Външно министерство препоръча да не се пътува до Йерусалим

йерусалим

„Категорично се препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания до Йерусалим, особено в т. нар. Стар град, както и да се избягват и други туристически дестинации в страната и в Западния бряг", посочват от външното ни министерство.

За намиращите се на израелска територия български граждани се препоръчва да избягват пътувания с градски транспорт и посещаване на публични места, на които се събира голямо множество от хора, поради потенциална опасност от стълкновения и терористични атаки.

Българските граждани, пребиваващи в Израел, следва да се въздържат от пътувания до граничните на Израел райони с напрежение – най-вече по границата с Газа, но също и в граничните райони със Сирия и с Ливан. Съществува потенциална опасност от спорадичен ракетен или друг обстрел срещу израелска територия, като вече са регистрирани няколко такива инциденти.

Препоръчва се на българските граждани, краткосрочно пътуващи до Израел по неотложни причини, да се регистрират на интернет-страницата на външно министерство или да предоставят координати за връзка на посолството на България в Тел Авив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст