Борисов към Лавров: Не се ли срамувате, че плащаме най-скъпия газ в Европа?

Бойко Борисов Ахмет Давутоглу Турция

"Само след няколко дни ще открием последния участък от автомагистрала "Марица" и до Истанбул ще се стига по-бързо с кола, отколкото със самолет". С това се похвали премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Истанбул, където се срещна с турския си колега Ахмет Давутоглу.

Той обясни, че е благодарил на Давутоглу и на турския здравен министър за добрата работа по бартера на ваксини. Така страната ни получи необходимите 5-валентни ваксини, а в замяна предоставихме на Турция БЦЖ ваксини срещу туберкулоза, които се произвеждат у нас. Борисов допълни, че посещението му в Истанбул е кратко, но е израз на приятелство, благодарност и съпричастност и се обяви за либерализиране на визите между двете страни за бизнеса и туризма.

Премиерът коментира и вчерашното изказване на руския външен министър Сергей Лавров, че Борисов трябва да се срамува от думите си, че е спрял руски проекти в интерес на САЩ.

Той подчерта, че както е заявил по време на 20-годишнината на Американската търговска камара, американският бизнес у нас също трябва да спазва всички правила и да не допуска корупционни схеми, каквито е имало по няколко проекта. "Самият проект "Белене" беше заченат по такъв корупционен начин и никой не го е оспорил до момента. Похарчиха се милиарди пари. Бих се обърнал към Русия – не ги ли е срам от техните най-добри братя и православни християни българите да плащаме най-скъпия газ в Европа десетилетия наред. Затова нека слушат по-внимателно какво съм казал", подчерта премиерът и допълни, че независимо дали са американци или руснаци, той бил длъжен да коментира всички нередности.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст