“Бизнес старт” в 7 часа – с Иван Нончев и Ганиела Ангелова по Bloomberg TV Bulgaria

Иван Нончев и Ганиела Ангелова Bloomberg TV Bulgaria

Денят с Bloomberg TV Bulgaria започва с "Бизнес старт" – предаването, в което зрителите научават първи пазарните новини и актуалната информация с коментар за щатските, азиатските борси и БФБ. Предаването включва новини от Bloomberg, преглед на икономическия печат  и анонси за предстоящите събития. Представители на банкови институции и бизнеса коментират в пряка връзка със студиото актуалната тема на деня. Експерти правят анализ на борсовите и икономическите индикатори и коментират топ темите на деня на живо в студиото. Предаването включва и новини от света на високите технологии.

Водещи на "Бизнес старт" са Иван Нончев и Ганиела Ангелова. Иван Нончев развива интерес към пазарите още от 2003-та година, докато е студент. Малко по-късно става част от екипа на investor.bg, където натрупва сериозен журналистически опит в продължение на 4 години. Участва и като лектор в курс за начинаещи инвеститори, който има за цел да запознае курсистите с основите на финансовите пазари, търговията с валути и акции, управлението на пари и активи. Дебютът му на телевизионния екран е през 2011 г., когато става част от стартиращата тогава Bulgaria ON AIR и води сутрешния блок в продължение на четири години.

В новия канал Bloomberg TV Bulgaria освен водещ на "Бизнес старт" Иван Нончев поема отговорнастта и на главен редактор.

"Икономиката, противно на общите представи, не е точна наука. Но зрителите могат да бъдат сигурни, че в Bloomberg TV Bulgaria ще се опитаме да бъдем максимално точни в представянето на всички възможни гледни точки", коментира той.

Извън журналистиката и пазарите, водещият има страст към историята и смята, че е любопитно човек да поглежда от време на време в миналото, защото може да открие изключително полезни неща там.

Ганиела Ангелова е част от екипа на медията от старта на Bloomberg TV Bulgaria. Тя има над десетгодишен опит в телевизионната журналистка, като преди това води публицистистично предаване в телевизия Европа в продължение на 6 години. Имат опит и като водещ на икономическо предаване, новинарски емисии, сутрешен блок и централна емисия новини.

Интересът на Ганиела към икономическата тематика се развива още от тийнейджърските й години, когато тя запова да пише авторски материали в икономическо списание.

Автор е на документални филми – "Тайните на Вселената", сниман в ЦЕРН и "Една Стойчевска мярка", портрет за един от най-скъпо продаваните европейски художници Емил Стойчев днес.

Ганиела Ангелова е отличена с награда "Златно перо" през 2015 година.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст