Германия е готова да подкрепи Турция за списъка на безопасните страни

меркел

Германското правителство е готово да подкрепи предложението на Европейския съвет да постави Турция в списъка на "безопасни страни", чиито граждани имат малък шанс да им бъде предоставено политическо убежище в Европа, съобщи Ройтерс, позовавайки се на високопоставени служители в Берлин.

В своя реч пред Бундестага канцлерът на страната Ангела Меркел заяви, че Турция е от ключово значение за решаването на мигрантската криза. Тя призова Европа да й окаже по-голяма подкрепа, за да се справи с наплива на бежанци.

Меркел припомни, че повечето бежанци, които идват в Европа, минават през Турция. Според нея невъзможно е Германия да се справи с миграционния поток, ако не работи заедно с Турция.

Затова поддръжката за Анкара трябва да включва хуманитарна помощ и подкрепа за охраната на границите и борбата с престъпните трафикантски мрежи.

Германският канцлер Ангела Меркел планира да посети Турция в неделя за разговори с президента Реджеп Тайип Ердоган и с премиера Ахмет Давутоглу.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст