Сидеров прекъсна заседанието на ВСС

Парламент Пресконференция Атака Волен Сидеров

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров заяви пред Висшия съдебен съвет (ВСС), чието заседание прекъсна, че според него главният прокурор Сотир Цацаров е нарушил закона, като първо е обявил действията на Сидеров като хулигански, а след това е поискал имунитета му.

Пред ВСС Сидеров определи тези действия на прокуратурата като гавра с честта му и допълни, че искането за свалянето на имунитета му е изградено върху експертиза от човек, който „търгувал с човешки части”. Така лидерът на „Атака” определи експерта по съдебна медицина Станислав Христов.

За пореден път Волен Сидеров отрече да е удрял полицай и декларира пред членовете на ВСС, че всичко се прави, за да бъде омаскарен. Той призова една пета от членовете на Съвета да инициират процедура по сваляне на имунитета на главния прокурор, за да започне разследване за прикрита имотна сделка на съпругата му.

След като напусна сградата на Съвета, Сидеров се обърна с въпрос към чакащите го журналисти – защо две години не са питали главния прокурор по този въпрос.

Като пожела „да не бъде прекъсван, от поръчковите журналисти”, Сидеров повтори искането си за свалянето на имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров. Веднага след това, събралите се двайсетина протестиращи с плакати срещу главния прокурор, се разотидоха.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст